torsdag 29 april 2010

Läsa om böcker?


Efter att ha läst flera bokbloggar så verkar det vara en väldigt vanlig företeelse att man läser om böcker. Varför? När det finns så många olästa, fantastiska böcker här i världen, hur hinner man då läsa om redan lästa böcker? Och vad får man ut av det? Man vet ju hur den slutar...
Överallt får jag tips på nya böcker att läsa och just därför har min
Böcker att läsa-lista blivit så oändligt lång. Jag blir ibland lite rädd att jag inte ska hinna läsa alla böcker som jag vill innan jag dör, just för att det hela tiden tillkommer nya. Ibland rensar jag den lite och tar bort böcker som inte verkar lika intressanta längre, men den är fortfarande 10 sidor lång...

Bortförklaringar


Igår beställde jag hem 9 böcker från underbara Adlibris, så nu väntar jag med spänning på dem!

Jag vet att jag har kommit efter med läsningen men jag har för mycket på gång runt omkring mig just nu. Eftersom jag har semester hela juni räknar jag med att få många härliga stunder över till bokläsning då, men självklart måste jag skärpa till mig redan nu. Får alltid lite ångest när jag ser min gigantiska samling böcker som finns hemma och som dessutom är olästa! Jag har i alla fall varit duktig och inte lånat något på biblioteket på väldigt länge, utan nu fokuserar jag på böckerna som finns i bokhyllan hemma. Att det är så många olästa böcker i min samling är inte helt och hållet mitt fel. Min sambos fina mamma överöser mig med böcker som inte får plats i hennes bokhyllor och jag var tidigare med i bokklubbar som skickade hem böcker som jag inte hann läsa då. Sen har vi både jul och födelsedag då jag ofta får böcker. Att bibblan dessutom säljer ut böcker för 1 kr gör inte saken bättre. Fast när det var rea på Adlibris var det helt och hållet mitt fel att samlingen utökades.

Vilka böcker jag beställde hem får ni se när de kommit...

söndag 25 april 2010

Nya böcker


Jag har fått massa nya böcker av min kära svärmor som jag glömt att visa:



- Camilla Läckberg x 3:
* Isprinsessan
* Stenhuggaren
* Olycksfågeln
- I de lugnaste vatten av Viveca Sten
- Alkemisten av Paulo Coelho
- Byte i Berlin av Len Deighton



- Den dubbla tystnaden av Mari Jungstedt
- Spanaren av Arthur Hailey
- Den som vandrar om natten av Marianne Fredriksson
- Avbilder av Fay Weldon

onsdag 21 april 2010

Kroppsspråk av Patricia Cornwell

Handling
Black Mountain, North Carolina, är en sömnig liten småstad där folk ännu inte vant sig vid att behöva låsa ytterdörren om natten. Det är knappast platsen där man väntar sig att en seriemördare ska slå till, men det verkar vara fallet när 11-åriga Emily Steiner hittas dödad och misshandlad på ett sätt som påminner om mordet på en ung pojke i Virginia.

Dr Kay Scarpetta, som utrett mordet på pojken blir inkallad och likheterna förefaller nästan alltför uppenbara när man plötsligt får ett dödsfall till att utreda – den lokale polisman som varit inkopplad på Steiner-fallet men plötsligt själv blivit misstänkt.

Patricia Cornwell har bland annat arbetat på en rättsläkarstation innan hon inledde sin författarkarriär. Böckerna om Kay Scarpetta har haft stora framgångar i både USA och Europa. Hon betraktas som den internationella kriminallitteraturens Leading Lady.

Mina tankar
Jag är så glad att jag köpte på mig 5 böcker av denna författare på Världens längsta bokbord på Drottninggatan förra året. Jag hade hört hennes namn förut men aldrig provat att läsa något av henne, men då priset var så lågt blev det som sagt 5 st pocket och det ångrar jag inte en sekund! Jag fullkomligt älskar hennes böcker! Jag fastnar efter första sidan och sen sträckläser jag böckerna och jag har än så länge inte blivit besviken. Karaktärerna i boken är sympatiska och trovärdiga och jag vill bara ha mer efter bokens slut. Tur att det finns många böcker i serien om dr Kay Scarpetta.

Betyg




torsdag 15 april 2010

Hårdaste mannen i showbiz av Ron Jeremy


Handling
Heta kvinnor, Hollywood och igelkottens väg till framgång!

Den största porrstjärnan genom tiderna är utan tvekan Ron Jeremy. Han är inte bara en porrskådespelare, han är en institution för hela den pornografiska världen. Han är en världskändis lika berömd för sin livsstil som för sin "skådespelartalang".

Ron Jeremy slog igenom som porraktör under 70-talet och blev snabbt ett etablerat namn inom branschen. I "Hårdaste mannen i showbiz" berättar han ärligt och öppet om skådespelardrömmarna som fick ge vika för ett liv inom porrindustrin. Men också om hur han hamnade i Guinness rekordbok och om hans längtan att bli erkänd som skådespelare. Det här är den oförglömliga berättelsen om Ron Jeremys väg till framgång i Hollywood och hur han blev en kultfigur och en legend inom sitt yrke.

Mina tankar
Jag trodde att den här boken skulle vara betydligt bättre än den var, så lite besviken är jag allt. Jag har läst Jenna Jamesons och Traci Lords biografier och de är mycket mer intressant läsning än Rons. Jag vet inte om det beror på att jag redan från början finner honom motbjudande eller om det beror på något annat. Han har sannerligen levt ett händelserikt liv men boken fångar mig ändå inte. Det enda bra är att han visar fram en mer sympatisk sida än den man själv satt ihop av det lilla man sett tidigare av honom.

Betyg




lördag 3 april 2010

Födelsedags-böcker


Idag fyller jag år och då fick jag dessa böcker:



- Sjuårskrisen av Josie Lloyd och Emlyn Rees
- Who's that girl? av Alexandra Potter
- Äkta vara av Mats-Eric Nilsson

På nattduksbordet


De här böckerna ligger på nattduksbordet och väntar på att bli lästa.